Разкрития на Станфордския университет в началото на месеца изобличиха мащабни мрежи

...
Разкрития на Станфордския университет в началото на месеца изобличиха мащабни мрежи
Коментари Харесай

Как Инстаграм свързва продавачи и купувачи в педофилски мрежи

Разкрития на Станфордския университет в началото на месеца изобличиха огромни мрежи за продажба на фрагменти със полова корист с деца в Инстаграм. Време ли е за промени в логаритмите на Мета, с цел да бъдат лимитирани педофилите? И по какъв начин могат обществените мрежи да станат по-сигурни?

В международен мащаб 5,3 милиарда души - или към две трети от популацията на Земята, употребяват постоянно интернет. Според Организация на обединените нации достъпът до мрежата е главно човешко право, като задачата на организацията е цялостна световна съгласуваност до 2030 година

Социалните мрежи и като цяло ерата WEB 3.0 са основани за по-атрактивно и по-приятно преживяване в интернет, което обаче не подсигурява по-качествено или по-безопасно за деца наличие. В началото на месеца нови разкрития на Станфордския университет изобличиха работата на огромни мрежи за продажба на фрагменти със полово наличие с деца в една от най-популярните обществени медии- Инстаграм .

Платформите на Мета сортират за потребителите си наличие посредством логаритъм, който предлага на сърфиращите наличие, сходно на това, което се следи и харесва. Въпросът е до каква степен безвредно наличие за деца ще бъде предлагано от логаритъма, чиято цел е да подтиква потребителите да прекарват повече време в платформата.
Как идват разкритията за педофилски мрежи в Инстаграм
Педофилите не се лимитират с потреблението на конгреси в интернет и се насочват към голями платформи като Инстаграм и, в които работят логаритми, анализиращи потребителското държание посредством ориентиране на интереса към съответно желано наличие.

Това сочи отчет на Станфордския университет, оповестен преди дни. Разследването е почнало след сигнал на.
Oбщият размер на педофилската мрежа в Инстаграм наброява сред 500 и 1000 акаунтa
Според отчета общият размер на педофилската мрежа в Инстаграм наброява сред 500 и 1000 акаунтa . Освен това учените организират проучването през съответни хаштагове и откриват 405 продавачи на материали или профили, за които се твърди, че са ръководени от самите деца, някои представящи се като 12-годишни.
Какво демонстрират данните
Според данните задачата на някои от профилите е срещи онлайн, както и евентуален клиент да си " поръчва " съответни дейности, в това число и полови дейности с животни. Случаи с фрагменти със зоофилия и самонараняване също са видяни от откривателите от Станфорд.

Учените организират количествен разбор и на функционалностите на Инстаграм, които оказват помощ на потребителите да се свързват между тях и да намират наличие. Те търсят и преглеждат профили в Инстаграм, с цел да бъдат уловени от логаритъма " препоръчани за вас ", а резутатът след последването е " преливане " от неразрешено наличие.
Основният проблем на Инстаграм е контролът върху хаштаговете
Изследването потвърждава, че главният проблем на Инстаграм е контролът върху хаштагове, които са механизмът за откриването на наличие в обществената мрежа. Те разрешават на потребителите да набелязват изявления, които са интерес за избрани общности.
Срещу какво и по какъв начин ще се бори Мeта
Въпросът подобаващ ли е за деца Инстаграм идва на фона на обстоятелството, че от Мета - компанията притежател на мрежата, признават за своите пропуски в сигурността. Поради тази причина Мета заяви, че основава работна група за проблемите с сигурността на децата.

" Експлоатацията на деца е ужасяващо закононарушение. Непрекъснато изследваме по какъв начин да предотвратим това ", се споделя в позиция на компанията, оповестена преди дни.

Настоящи и някогашни чиновници на Meта пресмятат, че педофилските профили са стотици хиляди, даже милиони. От компанията споделиха, че интензивно се стремят да отстраняват този вид консуматори, като през януари 2023 година са изтрили 490 000 акаунта поради нарушени политики за сигурност на децата.

След следствието на от Инстаграм са отстранени хиляди хаштагове, с което платформата пробва да подсигурява, че търсенията, свързани със полова корист и принуждение, са лимитирани.

Екипът на Станфордския университет изследва и платформата с цел да оцени дали тя се оправя по-успешно с отстраняването на педофилски мрежи от профили, макар многочислените разтърсвания след придобиването ѝ от предприемача Илон Мъск.

Рискът от педофилското наличие следва да бъде и в обсега на мениджърите на, която от 2020 година е най-популярната обществена мрежa измежду подрастващите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР